<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Gary Vaynerchuk: Mine to hemmeligheter for å være motivert og sulten

I dette innlegget forteller Gary Vaynerchuk hvordan han hele tiden holder motivasjonen og konkurranseinstinktet på topp. Det er ikke til å legge skjul på at den verdenskjente investoren fra USA som har vært med på å finansiere både Twitter og Facebook, har et pågangsmot og energi som mange misunner.

To hemmeligheter for å bli sulten og motivert.

Folk har spurt meg hvordan jeg klarer å beholde konkurranseinstinktet og motivasjonen oppe. Det spørsmålet er det vanskelig å svare på - det å være motivert er komplisert.

Det startet i svært ung alder for min del. Enten det var å spille basketball eller selge baseballkort, var jeg alltid sulten på seieren. Jeg hatet ansiktsuttrykket på en person som slo meg i noe.

Det å være sulten er et perspektiv. Det er den genuine forståelsen av at du kun har ett liv og en viss tid til å oppnå alt du vil gjøre. Og på grunn av det, er det to hovedfaktorer som kan drive motivasjonen din: 1. egoisme og 2. takknemlighet. Det kan for mange høres ut som en klisjé - men du må være egoistisk med tiden du har forlatt og takknemlig for tiden du har hatt.

Egoisme

Når jeg nevner det «å være egoistisk» snakker jeg ikke om penger. Jeg leter etter arv. Hvis noen hadde spurt meg om jeg ville tjent 500 millioner dollar i reklamebransjen i VaynerMeida og fortellingen var: «han gjorde en god jobb og tjente bra med penger», eller om jeg kunne tjent 200 millioner dollar og historien var: «han endret fundamentalt hvordan industrien tenkte om oppmerksomhet», finnes det ikke tvil om hva jeg ville valgt. Det er viktigere for meg å ha innflytelse og påvirke mine etterkommere. Jeg vil heller være kjent som han som endret vin- eller reklame industrien, enn han som var opphengt i penger.

Det som gjør det lett for meg er at jeg virkelig nyter en prosess mer enn hva prosessen kan gi meg. Jeg elsker å jobbe og jeg elsker å se fremdrift hver eneste dag. Jeg verdsetter alltid en seier høyere enn fruktene seieren bærer. Det er en fantastisk tankegang å ha, og hvis du kan skifte perspektivet ditt på den måten, vil det hjelpe deg til å holde motivasjonen oppe.

Takknemlighet

De fleste gangene folk spør meg om motivasjon, skylder jeg åtti prosent av gangene på takknemmelighet. Hvis du vil ha ekte drivstoff for å vinne må du være takknemlig.

Takknemlighet er det som har fått meg gjennom mine tøffeste øyeblikk i business. Når jeg mister en avtale til en konkurrent, en fantastisk medarbeider, eller millioner av dollar i inntekter, velger jeg å være takknemlig. Hvorfor? Fordi jeg forstår at selv om jeg hadde kjøpt fotballklubben Jets i morgen, ville det ikke betydd noe om jeg fikk en telefon dagen etter som fortalte meg at noen jeg elsker hadde blitt syke eller dødd. Du ville blitt overrasket over hvor raskt jeg ikke ville brydd meg et sekund om business.

Jeg ble født i Hviterussland - tidligere Sovjetunionen og mest sannsynlig det minst kapitalistiske stedet i verden. Jeg hadde griseflaks som kom til et av de flotteste landene i verden da jeg var tre, tiltros for at jeg har et klart perspektiv på hvor jeg kommer fra. Jeg hadde flaks fordi business og entreprenørskap, som jeg er dyktig på, er verdsatt høyt i USA.
Mitt syn på både helse og viktigheten av familie, så vel som hvor jeg kommer fra, tillater meg å håndtere hva som helst og hvem som helst. Min takknemlighet tillater meg til å ta et skritt til siden fra et eventuelt problem og minnes på alle de flotte tingene jeg har fått.

Det er umulig å ikke være motivert når du føler deg takknemlig.

Idéer er ubrukelige

Å være motivert handler om et mentalt skifte i hvordan du ser på ting. Det er forståelsen for at tiden er din største ressurs. Du må ta riktige valg ved å være takknemlig for tiden du har hatt, og egoistisk med tiden du har forlatt.

Du må få mest mulig ut av det livet du får. Tanken om at du kommer til å dø kan anses som mørk, men det hjelper deg faktisk til å bli motivert. Hva slags rennommé du etterlater deg er viktigere enn pengene, og det at du har begrenset med tid i livet påvirker motivasjonen og konkurranseinstinktet. For hvem vet hva morgendagen bringer? Det er det som holder meg sulten.

Motivasjon er ikke alt – det er bare halvparten. Det er utrolig lett å bli motivert, men alltid vanskelig å gjennomføre. Husk: Ideer er ubrukelige frem til du iverksetter dem.