<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Slik påvirker kunstig intelligens oss

I Episode 17 av podkasten «Fremtidens teknologi og ledelse» har vi satt oss ned sammen med Thomas Anglero, innovasjonsdirektør og ansvarlig for Watson i IBM Norge for å finne ut hvordan Watson i IBM kan hjelpe til med å løse verdensproblemer.

Watson er en supercomputer som kombinerer kunstig intelligens (AI) og sofistikert analytisk programvare for optimal ytelse. Den kraftfulle ytelsen gjør den istand til å prosessere enorme mengder data på kort tid.

Slik fungerer supercomputeren

– Watson kan lese gjennom 10.000.000 sider på tre sekunder. Det er like mye som en vanlig person leser i løpet av et helt liv, forteller Anglero.

  • Vil du høre mer om ledelse, teknologi, innovasjon og endringer? Sjekk ut podkasten `De som bygger det nye Norge` i samarbeid med Silvija Seres.

Supercomputeren prosesserer data fra ulike industrier; fra energi, fiskeri og olje til medisinske undersøkelser.

– For fire år sa vi: Hvordan skal Watson kunne være verdifull for alle? Vi mente at kreft er det største problemet samfunnet har.

Kunstig intelligens: Vil gjøre menneskelige beslutninger bedre

På tross av den voldsomme kapasiteten til Watson mener Anglero at IBM-maskinen ikke vil ta over jobbene til folk, men heller gjøre menneskelige beslutninger bedre.

Watsen kan gi dine medarbeidere kunnskapen til 1000 medarbeidere, men det betyr ikke at 1000 personer kommer til å miste jobbene sine, sier han.